Німецькі соціал-демократи виступили за повторні вибори у країні

Понеділок, 20 листопада 2017, 18:41

Після провалу коаліційних переговорів Соціал-демократична партія Німеччини знову виключила можливість великої коаліції з блоком канцлерки Ангели Меркель і виступила за повторні вибори.

Про це заявив лідер партії Мартін Шульц, передає видання Die Zeit.

"Ми не підемо на велику коаліцію. На нашу думку, найкращий шлях – це нові вибори" - сказав Шульц.

Він нагадав, що рішення про проведення нових виборів, залишається за федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. Однак сам голова СДПН вважає, що вони відбудуться і що це було б правильним кроком.

Шульц також зазначив, що в разі проведення нових виборів він як голова партії має право висунення кандидатури канцлера від СДПН. Він підкреслив, що скористається цією можливістю, коли прийде час.

При цьому Шульц не став уточнювати, чи буде висувати свою кандидатуру, однак додав, що на початку грудня в будь-якому випадку, візьме участь у виборах голови СДПН.

Як повідомлялося, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у найближчі дні проведе перемовини з лідерами усіх політичних сил, які брали участь у невдалих коаліційних переговорах.

При цьому  президент Німеччини не згадав про можливість дострокових парламентських виборів.

Нагадаємо, блок Ангели Меркель, партії "Зелені" та "Вільні демократи" не домовилися про формування коаліції після місяця переговорів, після чого у Бундестазі заговорили про можливість перевиборів у Німеччині до Великодня.

Меркель і надалі залишатиметься виконуючим обов'язки канцлера, але тепер перспективи формування нового уряду залишаються незрозумілими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.