ЄС переводить ключові агентства з Лондона до Парижа і Амстердама

Вівторок, 21 листопада 2017, 07:39

Амстердам і Париж перемогли у конкурсі із розміщення двох європейських агентств, які переведуть з Лондона після виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Про це повідомляє Politico.

До Амстердаму переміститься Європейське агентство з лікарських засобів (EMA), а в Парижі розміститься штаб-квартира Європейської банківської організації (ЕВА).

Голосування відбувалося 20 листопада в Брюсселі. На прийняття офісу ЕВА претендували вісім міст.

Після першого раунду таємного голосування залишилися Париж, Дублін та Франкфурт, після другого французька та ірландська столиці, а в третьому раунді голоси розділились порівну – 13:13, і вирішальне слово було за головуючою в ЄС Естонією, яка обрала Париж.

Таким чином, Париж фактично стане новим фінансовим центром ЄС після Brexit.

ЕМА налічує  159 співробітників, і найбільше відома тим, що проводить регулярні стрес-тести фінансового сектору ЄС після світової фінансової кризи.

Напружене голосування була і за вибір міста для агентство з лікарських засобів. Міністри ЄС віддали Мілану та Амстердаму по 13 голосів у фінальному турі голосування, і знову вирішальний вибір робила Естонія, яка проголосувала на користь голландської столиці.

EMA - один з найпотужніших спостерігачів у галузі ліків, в якому працюють 900 фармацевтичних експертів, біологів та лікарів з усіх куточків Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: