Повернення Росії до ПАРЄ дискредитує Раду Європи та позбавить Україну партнера - Кислиця

Середа, 22 листопада 2017, 13:43

Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця вважає, що повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) призведе до підривання авторитету Ради Європи та позбавить Україну важливого партнера й експерта в її особі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я бачу загрозу в тому, що безумовне повернення російської делегації до ПАРЄ без виконання жодного пункту умов, воно просто дискредитує Раду Європи на радість Російській Федерації, і українські парламентарі залишаться наодинці в процесі законодавства", - сказав він в Києві в середу.

Водночас, за словами Кислиці, якщо Росія повернеться до ПАРЄ, то вихід української делегації з ПАРЄ був би занадто емоційною реакцією в такій ситуації.

"Звичайно, ми залишимося членами, звичайно, ми інакше ставитимемося до взаємодії з тими в Раді Європі та ПАРЄ, хто реально долучився до підривання авторитету організації, якщо це станеться", - додав заступник міністра.

Він зазначив, що український парламент може втратити в особі Ради Європи важливого партнера та експерта. Проте наразі зарано говорити про те, що делегація Росії повернеться до ПАРЄ.

Раніше повідомлялося, що постійний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) отримав запит про проведення не запланованих заздалегідь дебатів щодо зняття санкцій з РФ і відновлення їх участі у роботі асамблеї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.