Вступ України до ЄС підтримують вже 56% українців, вступ до НАТО – понад 43%

Середа, 22 листопада 2017, 15:41

Вступ України до Європейського Союзу підтримують вже 56,2% опитаних українців, понад 43% виступають за вступ до НАТО.

Про це йдеться у даних соціологічного опитування, проведеного зусиллями чотирьох соціологічних компаній Центр соціальних та маркетингових досліджень SOCIS, Київський міжнародний інститут соціології, Соціологічна група "Рейтинг" та Центр Разумкова за підтримки Всеукраїнської громадської організації "Комітет виборців України" з 28 жовтня по 14 листопада 2017 року.

Згідно з даними, в громадських настроях зберігається підтримка населенням задекларованого владою курсу на євроінтеграцію та вступ до НАТО.

Так, вступ до ЄС підтримує переконлива більшість населення (56,2%), а вступ до НАТО має набагато більше прихильників (43,2%), ніж противників (33,3%).

Якщо говорити про бачення подальшого шляху розвитку України, то на даний час суспільство поділилося на прихильників інтеграції з ЄС (44,9%) та прихильників власного шляху розвитку України (40%).

Раніше повідомлялося, що більшість жителів України підтримують вступ до Євросоюзу, і порівняно з травнем 2017 року готовність населення проголосувати за вступ до ЄС зросла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: