Додон: Немає шансу на вступ Молдови до ЄС, а партнерство з РФ - реальне

Понеділок, 27 листопада 2017, 11:35

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що саміт "Східного партнерства" показав, що у Молдови "немає жодного шансу на приєднання до ЄС", тому країна повинна повернутися до реального стратегічного партнерства з РФ.

Про це йдеться у заяві Додона, в якій він дав оцінку саміту "Східного партнерства" у Брюсселі, передає Newsmaker.md.

За словами Додона, громадяни Молдови зазнали масивної маніпулятивної кампанії, метою якої було довести, що вступ до Європейського Союзу - завдання не тільки здійсненне, але й станеться незабаром.

Однак, Додон вважає, що вся проєвропейська істерика переслідувала одну-єдину мету - створити ідеальну завісу, за якою відбувалися: крадіжка мільярда євро з банківської системи, захоплення держінститутів, закриття безлічі шкіл, дитячих садків, вигнання з країни сотень тисяч осіб та інші "непривабливі речі ".

Але найгірше, що, на думку Додона, створив "правлячий режим" - зруйнував стратегічні партнерські відносини з Російською Федерацією.

Останні події, в тому числі саміт в Брюсселі, за словами Додона, наочно демонструють, що у Молдови "немає жодного шансу на приєднання до ЄС".

У своїй заяві глава Молдови дякує європейцям за підтримку, але пропонує всім визнати, що Молдова повинна проводити зважену зовнішню політику, а влада країни повинна повернутися до реального стратегічного партнерства з Росією.

Нагадаємо, у Брюсселі 24 листопада пройшов саміт "Східного партнерства" за участі керівників інституцій Євросоюзу та шести країн-учасниць програми.

До Брюсселя приїхали глави держав і урядів Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови та України і міністр закордонних справ Білорусії.

Білоруський президент Олександр Лукашенко та молдовський президент Ігор Додон відмовилися їхати на саміт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.