У Польщі групу осіб звинувачують у торгівлі дозволами на роботу для українців

Понеділок, 27 листопада 2017, 14:34

Польська прикордонна служба викрила злочинну групу осіб, яка з допомогою шахрайських дій отримувала дозволи на роботу для українців.

Про це повідомляє RMF24.

Польські прикордонники вистежували групу протягом двох років. Її члени отримували у Мазовецькому воєводстві дозволи на роботу, які є найбажанішими для іноземців, оскільки передбачають можливість перебувати на території Польщі протягом 365 дів і протягом цього часу легально працювати.

Для отримання цих дозволів члени групи платили близько 200 злотих мешканцям Варшави і околиць, які опинилися в скрутному матеріальному становищі. Ці люди робили заяви у воєводство з проханням видати дозвіл на роботу іноземцю у якості хатньої прислуги чи садівника.

До реально працевлаштування справа звісно не доходила. Члени злочинного угруповання пересилали документи в Україну, на їх підставі українці могли отримати візи у польському консульстві. Вартість такого дозволу коливалася від 500 до 1000 доларів.

Зазначається, що протягом двох років члени групи могли заробити десятки тисяч доларів.

В рамках розслідування було затримано п’ять членів групи на чолі з її керівником – 40-річним підприємцем з Варшави. Їх звинувачують в організації злочинного угруповання, махінаціях і торгівлею дозволами на роботу.

Розслідування у справі ще триває. Не виключені подальші затримання, в тому числі і в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.