У Лондоні хочуть відкрити багато гендерно нейтральних громадських туалетів

Вівторок, 28 листопада 2017, 14:06

У Лондоні планують відкрити більше гендерно нейтральних туалетів, щоб допомогти транссексуалам та небінарним особам відчувати себе більш комфортно.

Про це повідомляє Standard.co.uk.

Мер британської столиці Садік Хан вперше опублікує докладні рекомендації щодо нових, безкоштовних, доступних для громадськості туалетів в комерційних будівельних проектах.

Повідомляється, що завтра Хан закличе розробників забезпечити більше гендерно нейтральних туалетів у громадських місцях, таких як торгові центри, центри дозвілля та кінотеатри.

Мер Лондона хоче, аби в місті було збільшено кількість унісекс-туалетів, таких як є у Starbucks, з окремими кабінками, які можуть використовувати будь-яка стать, інваліди, а також батьки з дітьми.

Однак питання гендерно нейтральних туалетів є контроверсійним. Критики вважають, що жінки та дівчата будуть позбавлені "безпечного місця".

Андреа Вільямс, виконавчий директор організації Christian Concern, назвала такі плани мера Лондона "ідеологічним цунамі, що підриває здоровий глузд та біологічну реальність".

Повідомляється, що у багатьох громадських місцях та компаніях в Лондоні, таких як Барбікан-центр та "Channel 4", вже є гендерно нейтральні туалети.

Раніше повідомлялося, що працівникам Лондонського метро сказали замінити звертання "леді та джентльмени" на гендерно нейтральне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.