Дозвольте хлопчикам носити підбори: Англіканська церква радить уникати гендерних ярликів

Понеділок, 13 листопада 2017, 12:43

Хлопчики повинні бути вільними у своєму виборі носити підбори, тіару чи балетну пачку, а дівчатка - накидки супергероїв чи ремні з інструментами.

Про це ідеться у нових рекомендаціях Англіканської церкви, виданих для її шкіл, повідомляє The Guardian.

У рекомендаціях міститься заклик до вчителів уникати використання ярликів, які можуть відчужувати поведінку дітей "тільки тому, що вона не відповідає гендерним стереотипам".

Оновлені рекомендації для 4700 шкіл Англіканської церкви під назвою "Цінуючи всіх дітей Божих" слідують за порадами, які церква опублікувала три роки тому у зв’язку за знущаннями на грунті гомофобії. Тепер посібник розширили, додавши поради з протидії знущань на грунті трансфобії та біфобії.

Церква радить, що дитячий садок і початкова школа мають бути часом "творчого дослідження", і що учні повинні вільно "випробувати безліч масок ідентичності" та "вивчити можливості того, ким вони можуть бути, без осуду чи глузування".

У посібнику архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі попереджає, що гомофобні, біфобні і трансфобні знущання викликають глибоку шкоду, що веде до більш високих рівнів психічних розладів, депресії та самогубства.

"Учні повинні вміти грати з багатьма "масками ідентичності". Діти повинні мати право досліджувати можливості того, ким вони можуть бути без засудження або насмішок. Наприклад, дитина може вибрати пачку, тіару принцеси і підбори або шолом пожежного, ремінь з інструментами чи плащ супергероя без очікування або коментарів", - ідеться у рекомендаціях церкви.

"Ми повинні за будь-яких зусиль уникати применшення гідності будь-якої особи до стереотипу чи проблеми", - мовиться у рекомандаціях. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: