У Польщі 10 екс-директорів судів звинуватили в корупції

Вівторок, 28 листопада 2017, 16:41

У Польщі прокуратура звинуватила 10 директорів судів в організації корупційних схем.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Директорів апеляційних судів у Кракові та Вроцлаві затримали у понеділок, 27 листопада.  З десяти затриманих семеро – це чинні, а троє – колишні директори судів. Однак протягом дня міністр юстиції Польщі звільнив з посад усіх сімох затриманих директорів.

Він також прийняв рішення про звільнення трьох голів Апеляційного суду в Кракові, зокрема голови Окружного суду у Кракові.

За словами Державної прокуратури, підозрювані отримували фінансову вигоду за сприяння у справах про присвоєння послуг суб’єктам господарської діяльності, які співпрацюють з Апеляційним судом у Кракові, а також за здійснення нагляду за наданням послуг цими суб’єктами.

Державна прокуратура встановила, що підозрювані отримали кошти на підставі підписаних з окремими суб’єктами господарської діяльності підроблених фіктивних цивільно-правових договорів.

Прокуратура звинуватила цих співробітників судів у вчиненні корупційних злочинів відповідно до статті кримінального кодексу.

Розмір фінансової вигоди, що її отримували підозрювані, становив від 4 тисяч злотих до 231,5 тисяч злотих.

 "Під час слідства встановлено також, що підозрювані директори судів, спільно з іншими підозрюваними в цій справі, брали участь у так званому відмиванні брудних грошей. Це відбувалося завдяки підписанню фіктивних договорів та виписуванню підроблених рахунків про їх реалізацію", – ідеться у повідомленні прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.