У ЄС заявили про наближення прориву у переговорах щодо Brexit

Середа, 29 листопада 2017, 10:06

У ЄС заявили, що Євросоюз та Велика Британія досягли прогресу у переговорах щодо Brexit після повідомлень ЗМІ про те, що Лондон та Брюссель попередньо домовились про фінансове врегулювання.

Про це повідомляє Associated Press.

Напередодні британські ЗМІ повідомили, що фінальна цифра рахунку відкрита для інтерпретацій, однак коливається в межах 45-55 млрд євро.

Офіційний представник ЄС, який надав свій коментар на умовах анонімності через те, що переговори все ще тривають, заявив, що перемовини протягом останніх декількох днів "наблизились до прориву". Хоча офіційно він не підтвердив, що Британія та ЄС досягли остаточно згоди щодо рахунку за Brexit.

Втім, як відзначає агентство, навіть якщо буде досягнуто достатнього прогресу у фінансовому врегулюванні, обидві сторони все ще повинні подолати розбіжності щодо майбутніх прав громадян ЄС та кордону між Північною Ірландією і Ірландією.

У Європейській комісії відмовилася коментувати інформацію британських ЗМІ про те, що Лондон та Брюссель погодили фінансові виплати.

У Єврокомісії повідомили, що глава ЄК Жан-Клод Юнкер та британська прем’єрка Тереза Мей у понеділок зустрінуться за ланчем, а Єврокомісія оцінить прогрес у переговорах 6 грудня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.