Британію обурили слова переговірника ЄС про Brexit і ІДІЛ

Середа, 29 листопада 2017, 19:29

У Британії обурилися через слова головного переговірника ЄС щодо Brexit Мішеля Барньє про голосування за вихід з Євросоюзу як відмову стояти пліч-о-пліч у боротьбі проти "Ісламської держави".

Про це повідомляє Politico.

Виступаючи на конференції у Берліні у середу і згадуючи про референдум про вихід Британії з ЄС, Барньє заявив: "Це голосування відбулося після низки нападів на європейську землю, скоєних молодими людьми, які виросли в Європі. Це рішення було прийняте через шість місяців після того як французький міністр оборони закликав європейських колег дати відсіч ІДІЛ".

"Ніколи не було потреби бути разом, разом захищати себе, бути сильними у спільних діях. І все-таки, замість того, щоб стояти пліч-о-пліч з ЄС, британці вирішили зробити по-своєму" - заявив Барньє.

Офіційний представник Британії, близький до переговорів щодо Brexit назвав слова Барньє "ірраціональними і дурними". За його словами, подібні заяви рівнозначні звинуваченням Британії у відході від боротьби з ІДІЛ.

Зазначається, що цей скандал здатний внести напруженість у переговори щодо виходу Британії з ЄС, коли до критичного саміту ЄС лишається два тижні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.