Лавров збрехав про запрошення РФ до центру боротьби з гібридними загрозами – Гельсінкі

П'ятниця, 3 листопада 2017, 14:36

Фінляндія не запрошувала Росію до співпраці із гельсінським центром боротьби з гібридними загрозами.

Про це заявив міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні, коментуючи заяву глави російського МЗС Лаврова, повідомляє Yle.

У вівторок міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров виступив з промовою, у якій повідомив, що недавно говорив з Сойні, який, за його словами, запросив Росію співпрацювати з розташованим в Гельсінкі центром з протидії гібридним загрозам.

"Я недавно зустрічався з міністром закордонних справ Фінляндії Сойні, запитав у нього, чим займатиметься цей центр. Він сказав, що, напевно, усіма гібридними загрозами, і що вони були б раді, якби Росія співпрацювала з цим центром", - сказав Лавров.

Міністр Сойні спростовує слова Лаврова. За його словами, саме Лавров заявив про зацікавленість Росії у співпраці з центром.

"Я ніяк не прокоментував це (ініціативу Росії – Ред.)", - сказав Сойні.

Глава фінського МЗС також зазначає, що членами Європейського центру з протидії гібридним загрозам можуть бути лише країни-члени ЄС і НАТО. Щодо будь-якої іншої співпраці центр приймає рішення самостійно.

"Це самостійна організація, яка діє в рамках ЄС, і Фінляндія не може ухвалювати рішення щодо її діяльності", - підкреслив Сойні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: