Екс-кандидат ультраправих у президенти Австрії готовий прийняти лідера Каталонії

Неділя, 5 листопада 2017, 14:30

Екс-кандидат від ультраправих у президенти Австрії, член "Партії свободи" Норберт Гофер вважає, що Австрія не повинна відмовляти у в’їзді відстороненому главі Каталонії Карлесу Пучдемону, арешту якого домагається Іспанія.

Про це він заявив у інтерв’ю виданню Österreich , повідомляє Die Presse.

"Я розумію обидві сторони. Іспанію, яка говорить, що ми не можемо просто дозволити цій важливій частині країни піти. Я також розумію каталонців, які говорять, що хочуть бути вільними. Ось чого я не розумію – це поліцейського насильства. Фотографії (поранених під час референдуму – Ред.) дуже мене занепокоїли", - заявив Гофер.

Гоффер вважає, що немає приводів для заборони в’їзду каталонському лідеру Карлесу Пучдемону, якого Іспанія оголосила в міжнародний розшук.

"Але у такому випадку потрібно вести тісний діалог з іспанським урядом. Австрія - нейтральна країна. Австрія не поставила собі за завдання ставати на чиюсь сторону, натомість може бути посередником. Ми повинні активно взяти на себе цю роль", - заявив він. 

Нагадаємо, суд Іспанії 3 листопада видав європейський ордер на арешт екс-глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона.

Суд підозрює Пучдемона та його чотирьох соратників в організації заколоту, розтраті державних коштів, зловживанні службовим становище та непокорі владі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.