США проведуть перші за 10 років навчання трьох авіаносних груп у Тихому океані

Вівторок, 7 листопада 2017, 08:49

Три авіаносці групи США проведуть спільні навчання в західній частині Тихого океану на тлі візиту президента Дональда Трампа в Азію.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на американських посадовців.

У навчаннях візьмуть участь авіаносці  USS Nimitz, Ronald Reagan, Theodore Roosevelt та супроводжувальні кораблі. Це вперше за останні 10 років одразу три американські авіаносці групи проводитимуть навчання у цьому регіоні.

Японський есмінець Inazuma, як очікується приєднається до армади, після окремого триденного навчання з авіаносцем Ronald Reagan та двома індійськими військовими кораблями в Японському морі.

Службовці Сполучених Штатів раніше заявили, що ці навчання знаходяться на стадії розгляду. Рішення провести навчання з західною частиною Тихого океану ще не було опубліковано.

Чотири американські чиновники та два японських джерела не розкрили точної дати навчань. Пентагон і Тихоокеанський флот США відмовилися коментувати майбутні операції.

Агентству Reuters невідомо про про те, чи є у Трампа наміри відвідати авіаносці.

Трамп підтвердив свою жорстку риторику проти Північної Кореї на початку 12-денної поїздки до Азії в неділю. Виступаючи в Токіо в понеділок, Трамп заявив, що "епоха стратегічного терпіння" з Північною Кореєю закінчилася. У вівторок розпочинається його візит до Південної Кореї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.