НАТО збільшить контингент в Афганістані на 3000 людей, половину нададуть США

Вівторок, 7 листопада 2017, 13:47

Міністри оборони країн-членів Північноатлантичного альянсу в четвер ухвалять рішення про збільшення чисельності свого контингенту.

Про це заявили у вівторок в Брюсселі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та посол США в Альянсі Кей Бейлі Хатчісон, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Столтенберг наголосив, що чисельність контингенту, що бере участь в операції "Рішуча підтримка", збільшиться на три тисячі людей. Сполучені Штати планують взяти на себе зобов’язання надіслати до Афганістану 1500 людей, решту нададуть інші країни-союзники.

Хатчісон заявила, що це збільшення дозволить покращити якість роботи афганських військових, які становлять основу безпекових сил у країні. "Посилення афганського війська – це пріоритет номер один, і нові консультанти та тренери допоможуть це зробити", - пояснила вона.

"Кінцева мета – нанести поразку Талібану, здолати цю терористичну мережу і привести Афганістан до мирного процесу, хоча ми розуміємо, що це буде нелегко", - додала представниця США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.