Віце-консул Польщі стверджує, що його слова про "польський Львів" перекрутили

Середа, 8 листопада 2017, 14:24

Віце-консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Марек Запур заявив, що його слова, нібито він називав Львів польським містом, перекрутили. 

Відповідне спростування віце-консула розміщене на сайті Генконсульства.

"У зв’язку з інформацією, яка з’являється у деяких українських ЗМІ, стосовно мого виступу під час присвяченої Генрику Юзевському конференції в Рівному, повідомляю, що слова, які мені приписують, вирвано з контексту і перекручено. Я не говорив про те, що Львів є польським містом", - підкреслив Запур.

Віце-консул наголосив, що він чітко зазначив, що Львів був польським містом у 1918 році, коли більшість його мешканців становили поляки.

"Питання Криму і Донбасу, зазначене в інформації, було наведене мною як приклад, що звинувачення у польській окупації Волині настільки ж абсурдні, як звинувачення України в окупації Криму. Очевидно, не всі мене зрозуміли", - відзначив дипломат.

"Шкода, що надаючи таку серйозну інформацію, журналісти покладалися лише  на окрему, упереджену думку і не намагалися сконтактуватися ані зі мною, ані з іншими особами, присутніми на конференції", - додав Запур.

Він висловив жаль, що постать Юзевського, "великого приятеля України і особи, яка могла б стати символом польсько-українського примирення", представлено у процитованих ЗМІ словах одного з рівненських істориків таким способом, який цьому примиренню не сприяє.

Раніше ЗМІ, посилаючись на слова завідувача відділом Рівненського краєзнавчого музею, поширили повідомлення, що Марек Запур  в ході круглого столу в музеї назвав Львів польським містом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: