Клімкін: Ми не можемо дивитися на історію з польської точки зору

Середа, 13 грудня 2017, 18:26

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що українська держава має зайнятися питанням власної історичної політики, зокрема у світлі відносин із Польщею.

Про це Клімкін журналістам у середу в Харкові, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що настав час нам подумати про історичну політику тут, в Україні... Ми не можемо дивитися на історію через призму того, як це зафіксовано в польській історіографії", - сказав Клімкін.

Глава МЗС України також зазначив, що, на його думку, ситуація з руйнуванням пам'ятників у Грушовичах - це "нелюдська поведінка стосовно пам'яті тих українців".

Він зазначив, що діалог про історичні аспекти у двосторонніх відносинах України та Польщі дуже непростий. "Але я думаю, що польська сторона починає розуміти, що в нас є історична пам'ять, у нас є розуміння нашої історії та нашої спільної історії... Ми маємо визнати свої помилки", - сказав Клімкін.

Пізніше міністр на своїй сторінці в мікроблозі Twitter закликав долучатися до дискусії про створення історичної політики України.

"У поляків є "історична політика", а у нас - історична пам’ять. Гадаю, нам також варто подумати про свою історичну політику, не пропаганду, а саме політику. Створювати її маємо ми самі і ніхто інший. Долучайтеся до дискусії", - написав Клімкін.

Раніше повідомлялося, що для вирішення конфліктних історичних питань між Україною та Польщею президенти двох країн домовилися про підвищення рівня двосторонньої історичної комісії до рівня віце-прем’єрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.