РФ приховує важливих свідків Смоленської катастрофи - МЗС Польщі

Четвер, 14 грудня 2017, 16:56

Російська Федерація приховує ключових свідків Смоленської катастрофи і не віддає Польщі уламки літака Ту-154М, а це у свою чергу гальмує встановлення причини катастрофи.

Про це заявив заступник глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький, повідомляє РАР.

Заява Ціхоцького стала відповіддю на слова президента Росії Володимира Путіна про те, що на борту літака президента Лєха Качинського не було жодного вибуху, а якщо вибухівка і була, то її заклали у Варшаві.

"Дії російської сторони, а саме відсутність реакції на прохання про надання правової допомоги, приховування важливих свідків, учасників подій 10 квітня 2010 року, і утримування нашої власності - уламків Ту-154М - не сприяє розкриттю повної правди і змушує нас замислитися щодо намірів Росії по відношенню до нас, роль російських учасників цих подій", - сказав Ціхоцький.

Раніше у Міноборони Польщі повідомили, що комісія з розслідування Смоленської катастрофи знайшла докази, які вказують на два вибухи на борту ТУ-154М.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що Смоленська катастрофа не була випадковістю і пообіцяв навесні представити звіт експертів.

10 квітня 2010 року неподалік летовища "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту.

У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.