У Кремлі прокоментували рішення лідерів ЄС продовжити санкції

П'ятниця, 15 грудня 2017, 13:15

У Кремлі шкодують про рішення ЄС продовжити дію економічних санкцій щодо Росії.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає РИА "Новости".

"Ми шкодуємо, як і раніше, ми вважаємо, що подібні рішення вони не відповідають ні інтересам країн, що входять в ЄС, ні РФ. РФ як і раніше вважає ці санкції незаконними, неправильними по суті, але при цьому, звичайно ж, ми зберігаємо свій настрій на вибудовування відносин з Брюсселем, які, звичайно, зараз залишають бажати кращого", - сказав Пєсков.

Як повідомлялося, 14 грудня лідери країн Європейського Союзу схвалили продовження економічних санкцій  проти Росії ще на шість місяців.

Формальне рішення про продовження санкцій очікується наступного тижня.

ЄС запровадив економічні санкції проти РФ 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії, яка дестабілізувала ситуацію в Україні. Санкції спрямовані на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори та сферу товарів подвійного призначення.

19 березня 2015 року тривалість санкцій зв'язали з повним виконанням Мінських угод, які повинні були бути виконані до 31 грудня 2015 року.

Оскільки цього не сталося, і з огляду на те, що Мінські угоди як і раніше не були повністю виконані, ЄС регулярно подовжував дію санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.