Юнкер каже, що коаліційні проблеми в Німеччині не послаблюють Європу

П'ятниця, 15 грудня 2017, 18:40

Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер заявив у п'ятницю, що затримка у формуванні уряду Німеччини не перешкоджає ефективності Європейського Союзу.

Про це повідомляє Politico.

"Я не думаю, що німецька позиція, незалежно від того, будуть потрібні ще тижні чи місяці, послабить дії в Європі", - сказав Юнкер журналістам після дводенного саміту ЄС в Брюсселі.

"Країна - це не тільки уряд, країна – це також країна, і всі знають про вплив Німеччини в Європейський Союз", - сказав він.

Проте він наголосив, що його слова не варто сприймати закликом до німецького уряду "почекати ще рік".

Як повідомлялось, у п’ятницю німецькі соціал-демократи (СДПН) погодилися відкрити переговори про формування уряду з блоком канцлерки Ангели Меркель, відкривши шлях до виходу з політичного глухого кута.

Таке рішення верхівка СДПН схвалила під час засідання в Берліні у п’ятницю. Таким чином майже через три місяці після виборів до Бундестагу можуть розпочатися нові переговори про формування коаліції.

Попередні перемовини за участі блоку Меркель, "зелених" та "вільних демократів" провалилися після того, як їх залишила "Вільна демократична партія".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.