У Литві завершують будівництво паркану на кордоні з Росією

Понеділок, 18 грудня 2017, 12:44

На кордоні Литви і Росії завершується будівництво захисного паркану.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на литовську прикордонну службу.

Підрядники, які приступили до будівництва паркану вздовж кордону з Калінінградською областю в червні, взяли на себе зобов'язання закінчити роботи до середи.

"Виконати роботи з обладнання захисного паркану планується відповідно до термінів, передбачених у договорі з підрядником", - повідомила Служба охорони держкордону Литви.

Паркан зводиться на ділянках, де кордон між Литвою і Росією проходить по суші, за винятком кількох ділянок біля струмків. Його загальна протяжність перевищує 40 кілометрів.

На всій протяжності кордону, що проходить по Німану (приблизно 109 км), трохи раніше прикордонники обладнали системи спостереження за кордоном.

Огорожа на кордоні з Росією зводиться насамперед з метою припинення контрабанди і захисту від нелегальної міграції. Вживаються додаткові заходи з охорони кордону та на кордоні з Білоруссю. Цього року обладнані нові системи спостереження на територіях дії п'яти прикордонних застав. Литва планує, що до 2020 року весь зовнішній кордон ЄС повинен бути обладнаний сучасними системами спостереження, а на окремих ділянках кордону повинні бути зведені захисні огорожі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.