Єврокомісія нагадала Угорщині, що не фінансує парканів, але запит розгляне

П'ятниця, 1 вересня 2017, 14:03

У Єврокомісії заявили, що готові швидко розглянути запит Угорщини щодо захисту кордонів від мігрантів, проте нагадали, що не фінансують будівництво парканів.

Про це заявив заступник головного речника Єврокомісії Александр Вінтерштейн, відповідаючи на запитання щодо запиту Угорщини.

"Якщо наразі Угорщина просить додаткову підтримку, то Єврокомісія готова швидко розглянути такий запит, та посприяти, якщо цього вимагає ситуація, у відповідності до європейського законодавства", - сказав Вінтерштейн.

Заступник головного речника Єврокомісії також нагадав про таку річ, як солідарність: "Всі члени ЄС мають бути готові зробити свій внесок. Це не такого роду меню, де ти вибираєш одне блюдо, наприклад, питання управління кордонами, і водночас відмовляєшся від іншого блюда - виконання рішення про релокацію (мігрантів - Ред.), яке було прийнято".

У Єврокомісії також нагадали, що ЄС не надає гроші на будівництво парканів.

"А стосовно реагувань на виклики міграції, то наша позиція полягає у дуже комплексній стратегії щодо проблеми. І вона включає захист наших зовнішніх кордонів", - нагадав він, додавши, що ЄС може надати Угорщині додаткову допомогу, якщо така буде справді необхідною.

Нагадаємо, Угорщина просить Євросоюз профінансувати половину вартості заходів, спрямованих на захист південних кордонів країни від мігрантів. Йдеться про понад 400 мільйонів євро.

Як відомо, Угорщина виступає проти розміщення мігрантів за квотами ЄС. Європейська комісія розпочала процедуру притягнення до відповідальності проти Польщі, Угорщини та Чехії через відмову цих країн приймати мігрантів відповідно до квот ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.