Україна та Молдова запровадили спільний контроль в пункті пропуску "Паланка"

Вівторок, 19 грудня 2017, 15:48

Прикордонники і митники України та Молдови розпочали здійснення спільного прикордонного та митного контролю осіб, транспортних засобів, товарів та вантажів в пункті пропуску "Паланка", що на придністровському напрямку ділянки кордону.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Спільний контроль в пункті пропуску "Маяки-Удобне-Паланка" на території Молдови запроваджено на виконання домовленостей прем’єр-міністрів України та Молдови та відповідної Дорожньої карти українсько-молдовського співробітництва на 2018 рік від 6 жовтня цього року.

Зауважимо, що це вже шостий пункт пропуску, де українські та молдовські прикордонники і митники разом здійснюватимуть контрольні процедури.

Варто зазначити, що у 2017 році було розпочато роботи з будівництва нового пункту пропуску "Паланка". 

Розширення та модернізація пункту пропуску "Паланка" для здійснення спільного українсько-молдовського контролю на території Республіки Молдова проводиться за програмою "Східне партнерство" в рамках проекту міжнародної технічної допомоги ЄС.

Додамо, що в першому кварталі 2018 року набере чинності нова міжурядова Угода про спільний контроль, яка підписана 6 жовтня цього року.

Відповідно до Дорожньої карти українсько-молдовського співробітництва у 2018 році передбачається запровадження спільного контролю ще у двох пунктах пропуску на території України, а саме "Платонове-Гоянул Ноу" й "Кучурган-Новосавицьке".

Окрім спільного контролю, прикордонники двох країн розпочинають спільні патрулювання центральної ділянки українсько-молдовського кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.