Парламент Чехії скасував обрання комуніста головою комітету нагляду за поліцією

Середа, 20 грудня 2017, 09:25

Парламент Чехії скасував результати виборів голови комісії з генеральної інспекції сил безпеки, під час яких переміг колишній поліцейський і представник Комуністичної партії.

Про це повідомляє Reuters.

Нижня палата парламенту проголосувала за призначення Зденека Ондраченка, колишнього члена спецпідрозділу комуністичної доби, який намагався придушити мирне повстання 1989 року, яке допомогло скинути комуністичне правління.

Голосування було таємним і після нього деякі законодавці оскаржили результат, стверджуючи, що незрозуміло, скільки депутатів в 200-місній нижній палаті фактично брали участь у виборах.

Ондрачек отримав 95 голосів, але неможливо було визначити, чи отримав він необхідну більшість.

Таємне голосування за призначення Ондрачека було першим, коли Комуністична партія отримала такий пост майже через три десятиліття після падіння комунізму.

Спікер парламенту від правлячої партії ANO оголосив про скасування результатів і заявив, що повторне голосування відбудеться в січні.

ANO має 78 місць у нижній палаті парламенту, і цього недостатньо для формування більшості. Новий прем’єр Андрей Бабіш шукає підтримки парламентаріїв інших восьми партій.

Комуністи, що мають 15 місць, і крайня праве партія SPD з 22 депутатами, вже давали голоси під час голосування, але офіційно угоди про підтримку ANO не оголошували.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.