Туск: треба покласти край руйнуванню репутації Польщі

Середа, 20 грудня 2017, 16:03

Президент Європейської Ради Дональд Туск закликав зупинити руйнування репутації Польщі.

Так він відреагував на рішення Європейської комісії розпочати санкційну процедуру проти Польщі через судову реформу, повідомляє TVN 24.

За його словами, це рішення є наслідком глибокої зміни, запропонованої урядом PiS, який вирішив, що "влада буде понад законом, а на закон над владою".

"Це їхній свідомий вибір, і вони неодноразово заявляли, що приймають таку політичну філософію, що демократично обраний орган має право виступати над законом", - заявив Туск, додавши, що принаймні так дії чинної влади Польщі оцінюють європейські інституції.

Він додав, що сьогодні Польща розглядається як сила розпаду в ЄС.

"Польща сприймається сьогодні як дезінтеграційна сила в Євросоюзі, тому важливо зупинити руйнування польської репутації", - наголосив Туск.

Нагадаємо, Європейська комісія вперше в історії вирішила розпочати санкційну процедуру проти Польщі через порушення верховенства права.

Комісія дала польській владі три місяці, аби вона здійснила кроки у сфері судочинства, які можуть виправити ситуацію. Якщо Польща  цього не зробить, це може призвести до застосування санкцій, зокрема, до втрати голосу у ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.