Переговори щодо великої коаліції в Німеччині розпочнуться 7 січня

Середа, 20 грудня 2017, 17:38

Лідери Християнсько-демократичного союзу, Християнсько-соціального союзу та Соціал-демократичної партії Німеччини домовилися почати переговори про велику коаліцію 7 січня.

Про це повідомляє Der Tagesspiegel.

На 7 січня заплановані так звані зондувальні переговори, основна частина розмов, як очікується, пройде з 8 по 11 січня.

Лідери трьох партій заявили, що результат коаліційних переговорів буде відомий 12 січня.

Попередні консультації консервативного блоку ХДС/ХСС з лібералами і "зеленими" про можливість створення так званої коаліції "Ямайка" тривали близько чотирьох тижнів. Але в ніч на 20 листопада лідер Вільної демократичної партії Крістіан Лінднер несподівано оголосив про вихід з переговорів у зв'язку з непереборними розбіжностями.

Після провалу "Ямайки" федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав соціал-демократів відмовитися від рішення піти в опозицію і почати переговори про відновлення "великої коаліції".

В результаті Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) проголосувала за початок консультацій з ХДС/ХСС. Їхня чергова зустріч відбудеться 20 грудня.

Напередодні, 18 грудня, Меркель на засіданні керівництва Християнсько-демократичного союзу в Берліні заявила, що має намір домовитись з СДПН про формування стабільного уряду. За її словами, переговори з соціал-демократами повинні стартувати на початку січня 2018 року і закінчитися через два тижні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.