Україна оцінить ефективність дії угоди з ЄС про ЗВТ у 2018 році - торгпред

Четвер, 21 грудня 2017, 14:27

Україна проведе оцінку ефективності дії Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським Союзом у 2018 році.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас є діалог з Європейським Союзом про необхідність проведення оцінки фактичної дії Угоди про ЗВТ з Євросоюзом, яка надалі стане підставою для переговорів і консультацій. Зі свого боку, в наступному році Україна запланувала оцінку угоди, незалежно від позиції Європейського Союзу", - сказала вона на прес-конференції в Києві в четвер.

Відповідаючи на запитання журналістів, вона також зазначила, що МЕРТ не вважає критичним від'ємне сальдо зовнішньоторговельного балансу країни.

"Ми не бачимо критичну ситуацію. Ми говоримо про збільшення інвестицій в Україну. За збільшення інвестиційних процесів відбувається зростання імпорту за рахунок імпортування обладнання та сировини для подальшого виробництва в Україні товарів", - зазначила вона.

Ще однією причиною зростання показників імпорту торгпред назвала підвищення світових цін.

"У грошовому вимірі імпорт зростає більше, ніж у фізичному. Це свідчить про зростання світової цінової кон'юнктури на товари, які ми імпортуємо. Від цього виграє наш експорт, але і програє імпорт", - підкреслила Микольська.

Як повідомлялося, в цілому за підсумками січня-жовтня 2017 року від'ємне сальдо зовнішньої торгівлі України товарами збільшилося майже в 2,2 раза у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року - до $4,573 млрд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: