У Франції краудфандингом зібрали 1,6 млн євро на ремонт замку

фото
Середа, 27 грудня 2017, 15:23

Активісти у Франції зібрали через веб-сайт 1,6 мільйона євро на відновлення замку на заході країни.

Про це повідомляє AFP.

Близько 25 000 осіб зі 115 країн переказали кошти на ремонт і стали співвласниками замку Ла-Мот-Шанд’є, колишній власник якого не підтримував його в належному стані.

Завдяки спільним зусиллям сайту Dartagnans.fr та місцевої асоціації Adapt Chateau було зібрано достатньо коштів для купівлі та відновлення будівлі.

 

"Це рекорд у Франції та, ймовірно, в Європі, з точки зору кількості внесків", - заявив глава Dartagnans Ромен Делум.

Веб-сайт запропонував стати акціонерами у замку за 51 євро: 50 євро як пожертва на реставраційні роботи та 1 євро на придбання частки в спільній компанії, призначеній для управління об’єктом.

Спочатку організатори сподівалися на 10 000 осіб, але, завдяки поширеній в ЗМІ інформації остаточна кількість донорів склала 19 000.

Багато хто з них купили акції для друзів та сім'ї як подарунки, тобто загальна кількість власників замку складе близько 25 000 осіб. Більшість з них - з Франції, але є також з Афганістану, Буркіна Фасо та Перу.

Історія нинішнього замку починається з XIX сторіччя, але на цьому місці замки будували з XIII століття. Замок був розграбований після Французької революції в 1789 році і сильно пошкоджений в результаті пожежі 1932 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.