Лідер Християнсько-соціального союзу піде з посади прем'єра Баварії

Понеділок, 4 грудня 2017, 12:19

Голова партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) Горст Зеєгофер заявив про намір піти з посади прем'єр-міністра землі Баварія, однак при цьому залишитися лідером політичної сили.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зеєгофер має намір піти з посади у першому кварталі 2018 року. Виступаючи на засіданні фракції партії в земельному парламенті, він зазначив, що це – "консенсусне рішення".

При цьому Зеєгофер пообіцяв тісну співпрацю своєму потенційному наступнику на посаді голови баварського уряду, чинному міністру фінансів землі Маркусу Зедеру. Конкурентом останнього за посаду вважали міністра внутрішніх справ Баварії Йоахіма Германна, але він відмовився від претензій на крісло голови уряду.

Партія ХСС є сестринською партією політичної сили канцлерки Ангели Меркель, Християнсько-демократичного союзу, та діє лише на території Баварії. Лідер партії, як правило, також очолює баварський уряд.

В останні кілька років Зеєгофер нерідко критикував Меркель за політику біженців та вимагав встановлення верхньої межі прийому шукачів притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.