Українець із польського "чорного списку" передав привіт Ващиковському з Берліна

фото
Понеділок, 4 грудня 2017, 17:41

Українець Святослав Шеремета, якому Польща заборонила в’їзд до країни та анулювала шенгенську візу, отримав нову німецьку візу і прилетів до Берліна.

Про це секретар Державної міжвідомчої комісії в справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції Святослав Шеремета повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Тільки що прилетів у Берлін в аеропорт Шенефельд. Пройшов паспортний контроль. Рушаю в місто. Не дивлячись на дії МЗС Польщі щодо заборони мені в’їзду в країни Шенгенської зони, посольство Німеччини надало мені візу, дійсну на території Німеччини", - повідомив Шеремета, і додав, що "передає привіт міністру Ващиковському".

На підтвердження своїх слів Шеремета опублікував своє фото в берлінському аеропорту.

Фото з Facebook Шеремети 

У коментарі польському виданню Wiadomosci Шеремета повідомив, що після анулювання своєї шенгенської візи, яку йому видала Німеччина, він звернувся до німецького посольства із запитом про отримання нової візи. У німецькому дипвідомстві йому відповіли, що він може подати заявку на отримання національної візи.

"Я надав документи разом із запрошенням від німецького фонду, який опікується проблемами жертв нацизму, і наступного дня отримав візу", - розповів Шеремета.

Нагадаємо, Святослав Шеремета один із фігурантів  так званого "чорного списку" українців, яким заборонено в’їзд в країну через "антипольські погляди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: