Екс-президент Ємену був убитий під час нападу хуситів на його кортеж

Понеділок, 4 грудня 2017, 17:58

Колишній президент Ємену Алі Абдалла Салех був убитий в результаті нападу на його кортеж бійців руху хуситів.

Про це повідомляє телеканал Al Arabiya.

Згідно з наявною інформацією, у понеділок хусити закидали гранатами будинок Салеха в єменській столиці Сана. Після цього Салех вирішив поїхати з іншими партійними лідерами до свого рідного міста Синхан, в 40 км на південний схід від Сани.

По дорозі його кортеж оточили бійці-хусити, після чого виникла перестрілка, в якій загинули кілька охоронців Салеха та лідерів правлячої партії Ємену - Загального народного конгресу. Також повідомляється, що кортеж оточили не менше 20 транспортних засобів.

Лідер конгресу Алі аль-Бухіті заявив, що снайпер застрелив Салеха в голову, однак за іншою інформацією хусити затримали Салеха та кількох його помічників, а потім розстріляли їх.

На фото, які розповсюджуються у соцмережах, можна побачити тіло Салеха із вогнепальним пораненням у голову.

В результаті нападу крім Салеха загинув помічник лідера партії Ясір Аль-Ауаді. Сина Салеха, як повідомляється, поранили та захопили хусити.

Доля Таріка Салеха, племінника екс-президента, та генерального секретаря партії Аріфа Зуки, залишаються невідомою.

До минулого тижня прихильники Салеха виступали на боці хуситів у боротьбі з чинним президентом Абд-Раббу Мансуром Хаді. Але через політичні суперечки між сторонами виникли сутички, в результаті яких за шість днів загинули 125 людей.

У суботу Салех запропонував коаліції, яка підтримує Хаді, провести переговори в разі припинення  нападів на Ємен та блокаду країни. Хусити звинуватили Салеха у зраді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.