Верховний суд США повністю підтримав міграційний указ Трампа

Вівторок, 5 грудня 2017, 09:36

Верховний суд США дозволив адміністрації президента Дональда Трампа в повній мірі застосовувати заборону на в'їзд до Сполучених Штатів жителям восьми переважно мусульманських країн.

Про це повідомляє CNN.

Верховний Суд США у понеділок, 4 грудня, дозволив ввести в дію нову версію заборони на в'їзд жителям восьми країн.

Оприлюднена у вересні третя версія заборони на в'їзд надає різні рівні обмежень для іноземців з восьми країн: Чаду, Ірану, Лівії, Північної Кореї, Сирії, Венесуели, Сомалі та Ємену.

Нижчі суди у двох окремих оспорюваннях частково блокували заборону.

CNN відзначає, що цей указ є значною тимчасовою перемогою адміністрації Трампа, яка протягом усього року боролася, щоб запровадити заборону на в'їзд громадян кількох мусульманських країн.

"Конституція та закони Конгресу надають президенту широкі повноваження щодо запобігання в'їзду іноземців з-за кордону в цю країну, коли на його думку це стосується національних інтересів", - заявив Ноель Франциско, представник федерального уряду США у Верховному суді.

Франциско стверджує, що заборона необхідна "для захисту національної безпеки".

У Білому домі заявили, що не здивовані рішенням суду.

Нагадаємо, у вересні президент США Дональд Трамп підписав новий антиміграційний указ, що обмежує в’їзд до Сполучених Штатів громадянам восьми країн.

Для громадян семи країн "заморожується" в’їзд з імміграційними та неімміграційними візами на невизначений термін, а щодо Венесуели заборона поширюється лише на чиновників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.