Президент Чехії Земан порушив обіцянку не проводити передвиборчу кампанію

фото
Вівторок, 5 грудня 2017, 15:59

Президент Чехії Мілош Земан порушив обіцянку не проводити агітаційну кампанію перед виборами президента, які відбудуться на початку наступного року.

Як повідомляє чеське видання Aktualne, білборди з фотографіями і салоганами на підтримку Земана знову з’явились вихідними на вулицях чеських міст.

 

Повідомляється, що замовником виступила асоціація "Друзі Мілоша Земана", яка своєю метою визначила популяризувати погляди Мілоша Земана в Чехії. Її очолюють близькі соратники Земана - глава президентської канцелярії Вратіслав Минар та глава некомерційної культурної організації "Секція джазу" Карел Срп.

Утім, коли видання звернулось за коментарем до глави президентської канцелярії Минар, він не відповідав на дзвінки та смс. Прес-секретар Мілоша Земана Іржі Овчачек повідомив, що "все буде включено у вартість, закон буде суворо дотримано".

Як наголошує видання, Земан обіцяв, що не проводитиме власної піар-кампанії, але замість нього це зробили інші люди. Підприємець Ярослав Трешняк оплатив друк та поширення чотирьохсторінкових листівок на підтримку президента.

 

Крім того, кілька тижнів тому у Чехії з'явились білборди із замаскованою передвиборчою рекламою, на яких популяризувалась нова книга Земана. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.