Делегація Асада не приїхала на сирійські мирні переговори у Женеві

Середа, 6 грудня 2017, 15:32

Переговори про завершення шестирічної війни в Сирії, відновлені сьогодні у Женеві, проходять без делегації президента Сирії Башара аль-Асада.

Про це повідомляє Reuters.

Агентство зазначає, що немає ознако того, що делегація Асада повернеться до переговорів у Женеві, з яких вона вийшла минулого тижня.

Джерело, близьке до переговорної команди сирійського уряду, повідомило Reuters, що делегація все ще перебуває в Дамаску в середу, 6 грудня.

Як відомо, переговори розпочалися минулого тижня, а через кілька днів з незначним прогресом, посередник ООН Стеффан де Містура сказав, що урядова делегація, очолювана Башаром аль-Джаафарі, повертається в Дамаск, щоб "проконсультуватися".

Де Містура очікував відновлення переговорів приблизно у вівторок, однак Джаафафі покинув Женеву в суботу і сказав, що він може не повернутися, оскільки опозиція проти того, щоб у майбутньому тимчасовому уряді країни було місце для Асада.

Сирійські чиновники наразі не повідомили, чи повернеться Джаафарі до переговорів.

Делегація сирійської опозиції прибула до офісу ООН в Женеві в середу вранці, щоб відновити переговори з Де Містурою.

Раніше повідомлялося, що проект фінальної заяви сирійської опозиції за підсумками зустрічі в Ер-Ріяді вимагає відставки президента країни Башара Асада на початку будь-якого перехідного періоду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.