Клімкін обговорить з главою МЗС Румунії впровадження закону "Про освіту"

Середа, 10 січня 2018, 10:28

У Чернівцях 11 січня 2018 року відбудеться зустріч міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна та Румунії Теодора Мелешкану.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Керівники зовнішньополітичних відомств планують обговорити широке коло питань двосторонньої співпраці на міждержавному та регіональному рівнях.

"Очікується, що Міністри також обговорять питання забезпечення освітніх прав румунської національної меншини та імплементації положень нового Закону України "Про освіту" з урахуванням висновків Венеціанської комісії", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, передбачається зустріч керівників дипломатії України та Румунії з керівництвом Чернівецької обласної державної адміністрації та міста Чернівці, а також представниками активу румунської громади області.

Як відомо, 11 грудня Венеціанська комісія опублікувала рішення щодо мовних положень закону України "Про освіту".

Документ містить низку рекомендації для України, але водночас – вважає, що права угорськомовної меншини та інших меншин країн-членів ЄС можуть бути дотримані без внесення змін до сьомої статті закону, тобто тієї, якою встановлюється мова навчання.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна виконає рекомендації Венеціанської комісії стосовно реалізації закону про освіту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.