Посол ЄС закликав знайти баланс щодо мовного питання в українській освіті

Четвер, 11 січня 2018, 08:38

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявляє, що Україна має знайти баланс щодо рівня використання та володіння українською мовою з мовами національних меншин в освітньому процесі.

Про це дипломат сказав в ефірі "Українського радіо", передає "УНІАН".

"Важливо знайти правильний баланс між очевидною вимогою володіння українською мовою усіма громадянами України і забезпечення прав національних меншин", - наголосив Мінгареллі.

"Ми чули заяви від міністра освіти і науки України, є рекомендації Венеціанської комісії, і ми очікуємо, що українська влада знайде цей баланс, і більшість рекомендацій Венеціанської комісії візьме до уваги", - додав дипломат.

Як відомо, 11 грудня Венеціанська комісія опублікувала рішення щодо мовних положень закону України "Про освіту".

Документ містить низку рекомендації для України, але водночас – вважає, що права угорськомовної меншини та інших меншин країн-членів ЄС можуть бути дотримані без внесення змін до сьомої статті закону, тобто тієї, якою встановлюється мова навчання.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна виконає рекомендації Венеціанської комісії стосовно реалізації закону про освіту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: