Росія вважає безпідставною версію Польщі про вибух у літаку Качинського

Четвер, 11 січня 2018, 13:10

У Росії заперечили заяву польської підкомісії з розслідування катастрофи про вибух на борту літака президента Леха Качинського під Смоленськом у 2010 році.

Слідчий комітет РФ у четвер заявив, що не знайшов підтвердження цієї версії, інформує російське агентство ТАСС.

"Версія про вибух на борту літака була перевірена Слідчим комітетом РФ в числі першочергових, але свого підтвердження не знайшла", - повідомили в СК, зазначивши, що до аналогічних висновків дійшли і фахівці Міжнародного авіаційного комітету за підсумками проведення власного розслідування.

10 січня польська урядова підкомісія, яка повторно розслідує обставини авіакатастрофи президентського авіалайнера під Смоленськом, знову заявила про те, що на борту літака стався вибух.

За словами прес-секретаря підкомісії Марти Палонек, міжнародний експерт в сфері дослідження авіапригод Франк Тейлор після ознайомлення з матеріалами справи констатував, що ліве крило літака було зруйновано в результаті внутрішнього вибуху.

10 квітня 2010 року неподалік летовища "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту.

У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: