МЗС Росії викликало тимчасового повіреного у справах Швеції

П'ятниця, 12 січня 2018, 17:32

У МЗС Росії в п'ятницю був викликаний тимчасовий повірений у справах Швеції в РФ через інцидент з російськими диппредставництвами в Стокгольмі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"У МЗС Росії був викликаний тимчасовий повірений у справах Швеції в Російській Федерації Тубіас Лоренцон. Йому було заявлено рішучий протест у зв'язку з відсутністю адекватної реакції шведської влади на протиправні дії громадянина Швеції Карнюшина щодо посольства і торгового представництва Росії в Швеції", - заявили в російському МЗС.

Як відзначили в МЗС, 6 січня цей громадянин проломив на легковому автомобілі шлагбаум на парковці, а потім таранив ворота гаража службово-житлового будинку торгового представництва. 8 січня, керуючи вантажним автомобілем, він пошкодив головні ворота адміністративної будівлі торгпредства. 10 січня Карнюшин незаконно проник на територію посольства, пізніше в той же день він пошкодив встановлене на території торгпредства обладнання для відеоспостереження.

"Після кожного такого інциденту Карнюшін затримувався шведської поліцією, яка, однак, його відпускала після декількох годин. Увагу тимчасового повіреного в справах Швеції в Росії було звернуто на відсторонену позицію шведської влади в частині забезпечення безпеки російських дипломатичних представництв", - заявили в МЗС РФ.

Також перед шведською стороною було поставлено питання про необхідність "невідкладного прийняття всіх належних заходів для захисту приміщень дипломатичних представництв Росії від усякого вторгнення або заподіяння шкоди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.