Суперник Земана на виборах президента Чехії є прихильником євроінтеграції України

Понеділок, 15 січня 2018, 10:14

Суперник чинного президента Чехії Мілоша Земана Іржі Драгож є прибічником того, щоб Україні були надані перспективи членства в ЄС і НАТО.

Про це заявив радник Драгоша із зовнішньополітичних питань Петр Колаж, йдеться у статті "Крок до поразки Земана: хто здатен скинути проросійського президента Чехії".

"Пан Драгош вітає європейський вибір України та вважає, що ваша країна має отримати перспективи членства як у ЄС, так і в НАТО", - розповів Петр Колаж.

Як зазначається, Іржі Драгош уникає коментувати співпрацю з Києвом та питання санкцій. Втім, люди, що спілкувалися із ним, однозначні – науковець точно не є прихильником Кремля. 

"Драгош чудово розуміє, що на сході України йде російська агресія. Відповідно, він не підтримуватиме скасування санкцій проти РФ до припинення цієї агресії та відновлення територіальної цілісності України, включаючи анексований Крим" - зазначив Колаж..

Крім того, Драгош вітає недавнє рішення США про надання Україні захисної зброї.

"Адже будь-яка людина із IQ вище 90, а повірте – у Драгоша він набагато вищий, – розуміє, що не Україна напала на Росію, а навпаки. А відповідно – Україна потребує зброї саме для оборони" - зазначив радник кандидата у президенти.

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів Мілош Земан набрав 38,56% голосів, його суперник Іржі Драгош – 26,6%.

Другий тур виборів президента Чехії відбудеться за два тижні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.