На виступ прем'єра Естонії в Європарламенті прийшло більше відвідувачів, ніж депутатів

Вівторок, 16 січня 2018, 15:58

Менше 7% депутатів Європарламенту у вівторок вранці прийшли на дебати з прем'єр-міністром Естонії Юрі Ратасом, щоб обговорити питання шестимісячне головування його країни в ЄС, яке завершилося в грудні.

Про це повідомляє EUobserver.

Засідання у пленарному залі в Страсбурзі почалося о 9 годині ранку і на той момент були присутні 30 депутатів. До Європейського парламенту входять 751 депутат, включаючи президента.

Ратас виголосив 11-хвилинну промову про успіхи головування Естонії протягом останніх шести місяців. На момент завершення виступу в залі було близько 40 депутатів.

В цей час у галереї над пленарним залом перебували студенти, які прийшли на екскурсію, і їх було більше, ніж євро депутатів.

Крім того, сукупна кількість представників Єврокомісії та Ради ЄС - від імені національних урядів - також перевищила кількість депутатів Європарламенту.

Після Ратаса виступав президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, якого слухали не більше 50 євродепутатів, і ця цифра вже не збільшувалася під час подальших виступів семи депутатів Європарламенту.

Проте - на відміну від попередніх подібних дебатів  з мальтійським колегою Ратаса Джозефом Мускатом – Юнкер цього разу не згадав про погану відвідуваність Європарламенту.

"Європейський парламент є безглуздим, дуже безглуздим", - заявляв Юнкер у липні минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.