Аудитори ЄС звинуватили ЄЦБ у відмові надати важливі докази

Вівторок, 16 січня 2018, 16:47

Аудитори ЄС звинуватили Європейський центральний банк у відмові надавати "важливі докази", необхідні для оцінки ключової ролі ЄЦБ в нагляді за найбільшими банками Європи.

Про це повідомляє Euractiv.

Європейський суд аудиторів (інституція ЄС, що перевіряє законність і правильність прибутків і видатків згідно з бюджетом) поскаржився на те, що через брак цієї інформації він не може зробити остаточні висновки стосовно діяльності банківського нагляду ЄЦБ та його ролі у прийнятті рішень щодо близько 120 банків, які вважаються системними.

"Ми не можемо на практиці підтвердити оперативну ефективність управління кризовими ситуаціями у ЄЦБ", - йдеться у звіті щодо ролі ЄЦБ у банківських кризах.

Єдиний наглядовий механізм ЄЦБ відповідає за виявлення проблемних банків та оцінку їхніх планів щодо подолання потенційних криз.

Аудитори не вперше зіткнулися з труднощами щодо доступу до документів ЄЦБ, хоча вони відзначають "покращення" порівняно з останньою перевіркою.

"Але все-таки частина запитуваної інформації була виправлена ​​або не була надана всебічно", - заявив один з аудиторів, відповідальних за звіт.

Минулого року суд аудиторів також висловив "занепокоєння" відсутністю доступу до багатьох документів під час аудиту банку.

ЄЦБ у свою чергу поставив під сумнів мандат аудиторів і не забезпечив запитувану інформацію, коли суд аудиторів готував звіт про грецьку фінансову кризу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: