У ЄС хочуть заборонити комерційну риболовлю з використанням струму

Вівторок, 16 січня 2018, 18:07

Європейський парламент у вівторок проголосував за заборону комерційного промислу з використанням електричного струму у водах ЄС – так званої "імпульсної риболовлі".

Про це повідомляє BBC.

Євродепутати зустріли результат голосування бурхливими оплесками.  Далі Європарламент вступить в тривалі переговори з Європейською комісією та державами-членами, щоб узгодити пакет заходів щодо впорядкування правил риболовлі.

Під час застосування техніки "імпульсної риболовлі" траулери використовують сітки, які генерують електричний струм.  Риба оглушується і спливає вгору, що значно полегшує вилов.

"Імпульсна риболовля" технічно незаконна в ЄС. Але є винятки, які дозволяють країнам ЄС заповнювати до 5% своєї щорічної квоти на рибальство в Північному морі з використанням "інноваційних методів" задля досліджень. "Імпульсна риболовля" вважається одним з таких інноваційних методів.

Французька природоохоронна група Bloom очолює кампанію проти риболовлі із застосування струму. Вони стверджують, що ця техніка шкодить рибі, яку потрібно зловити, та вбиває морське життя, яке необхідно зберегти.

Європейська комісія і уряд Нідерландів стверджують, що такий метод кращий для навколишнього середовища, ніж традиційне використання риболовецького тралу. Нідерланди найбільше в ЄС використовують цей метод.

Нідерландський уряд видав дозволи на застосування струму при вилові риби приблизно 80 траулерам.

Голландці вказують на дослідження, які стверджують, що їх оснащений струмом флот використовує на 46% менше палива і вловлює на 50% менше небажаної риби, ніж інші траулери.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.