Пучдемон пропонує голосування за довіреністю на виборах глави Каталонії

Четвер, 18 січня 2018, 18:39

Лідер Каталонії Карлес Пучдемон в четвер спробував обійти заборону на голосування через інтернет і запропонував голосування за довіреністю.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

Пучдемон з жовтня минулого року перебуває у Брюсселі через висунуті проти нього Мадридом звинувачення, але він є головним кандидатом на посаду глави нового уряду Каталонії.

Він і ще двоє депутатів запропонували комітету каталонського парламенту дозволити іншим парламентаріям проголосувати замість них в першому раунді виборів голови Женералітету (уряду), який відбудеться 31 січня.

"Сьогодні ми попросили парламент дозволити делегувати голоси трьох парламентаріїв, які перебувають у Брюсселі", - сказав співрозмовник з партії Пучдемона.

Комітет парламенту Каталонії, який регулює діяльність законодавчого органу, був створений в середу і більшість в ньому мають представники сепаратистських партій. Рішення комітету поки невідоме.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой раніше заявляв, що Пучдемон не може голосувати або бути обраним, якщо він не був присутнім на засіданні парламенту.

Нагадаємо, дві найбільші партії Каталонії пообіцяли підтримати переобрання Карлеса Пучдемона на посаді глави уряду, незважаючи на погрози Мадрида зберегти в такому випадку пряме управління

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.