Берлусконі готовий знову стати прем’єром, якщо ЄСПЛ скасує заборону обіймати посаду

Четвер, 18 січня 2018, 19:01

Колишній прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі заявив, що готовий знову очолити уряд, якщо Європейський суд з прав людини скасує заборону обіймати державні посади.

Про це повідомляє Reuters.

Після відставки у 2011 році під час скандалу щодо його приватного життя та гострою борговою кризою, Берлусконі повертається у велику політику. В даний час він очолює правоцентристську коаліцію, яка, за прогнозами, має найбільше шансів на формування уряду після виборів 4 березня.

Проте коаліція не має жодного узгодженого кандидата на посаду прем'єр-міністра, а 81-річний Берлусконі раніше не заявляв про готовність очолити уряд.

Берлусконі був засуджений за податкове шахрайство у 2013 році, а потім був позбавлений місця у Сенаті та отримав заборону займати державні посади до 2019 року. Він звернувся до ЄСПЛ з проханням скасувати дане рішення.

"Я був би зобов’язаний…якщо зі Страсбурга прийшло рішення, яке б змінило рішення Сенату виключити мене, я не думаю, що зміг би відмовитися", - сказав Берлусконі.

В той же час він визнав, що  вважає "малоймовірним", що Страсбурзький суд винесе рішення до виборів в Італії. Судді почали слухати аргументи у справі лише в листопаді і процес може зайняти ще кілька місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: