У Сирії загинув німецький репер Deso Dogg – головний вербувальник бійців ІДІЛ

фото
П'ятниця, 19 січня 2018, 11:21

В результаті авіаудару в Сирії загинув німецький репер, який став бойовиком ІДІЛ та який нібито одружився з перекладачкою ФБР, найнятою спеціально для того, щоб шпигувати за ним.

Про це повідомляє AFP.

Деніс Кусперт, який виступав під сценічним іменем Deso Dogg, став одним з найбільш відомих серед бойовиків ІДІЛ із Заходу. Він знявся у кількох пропагандистських відео, в тому числі у відео з відрубаною головою.

Інформацію про смерть німця Деніса Кусперта, який має ганське походження, поширило пропагандистське видання ІДІЛ. Повідомляється, що Кусперт був убитий в середу в результаті авіаудару в місті Гараніж (Gharanij) в сирійській провінції Дейр-ез-Зор.

Деніс Кусперт (фото з сайту DW) 

Згідно з судовими документами США, Даніела Грін, перекладачка ФБР, втекла у Сирію в червні 2014 року, щоб одружитися з Куспертом після того, як захопилася екстремізмом, шпигуючи за німецьким репером.

Грін, яка була заарештована після повернення в США менш ніж через два місяці після поїздки до Сирії, визнала себе винною у "дачі неправдивих свідчень, пов'язаних з міжнародним тероризмом" і відбула два роки тюремного ув'язнення.

Даніела Грін (фото CNN)

Повідомляється, що Кусперт, який оголосив клятву вірності лідеру ІДІЛ Абу Бакру Аль-Багдаді, був головним вербувальником бойовиків ІДІЛ з Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.