У великій пожежі в сафарі-парку Англії загинули 13 мавп-гусарів

фото
Вівторок, 2 січня 2018, 14:58

13 мавп-гусарів загинули в сафарі-парку Воберн в Англії у другій за останні два тижні масштабній пожежі у центрах для тварин у країні.

Про це повідомляє BBC.

Пожежа спалахнула у будиночку мавп у ніч на вівторок. Її помітив співробітник служби безпеки парку, який здійснював плановий огляд.

Пожежники прибули о 02:37 за місцевим часом. Їм знадобилось дві години, щоб загасити вогонь. Однак їм не вдалося врятувати жодну із 13 довгохвостих мавп, які жили всередині. Повідомляється, що внаслідок пожежі обвалився дах будиночка.

Мавпа-гусар

За попередніми даними, інші тварини, які живуть у парку, не постраждали. Причину пожежі встановлюють.

Парк залишається відкритим для відвідувачів за винятком ділянки африканських джунглів, де трапилась пожежа. Ціни на вхід до сафарі-парку через закриття його частини знизили.

Мавпи-гусари зустрічаються на відкритих лугах Центральної Африки, інформує The Guardian. У них довгі кінцівки, а їхні задні ноги настільки потужні, що тварини можуть розвивати швидкість до 56 км/год, що робить їх найшвидшими приматами у світі.

Нагадаємо, у ніч на 23 грудня лондонський зоопарк зачинили через масштабну пожежу, внаслідок якої постраждали восьмеро осіб та загинули п’ять тварин. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.