Лідер британських євроскептиків відмовився йти у відставку після расистського скандалу

Понеділок, 22 січня 2018, 17:46

Лідер британської євроскептичної Партії незалежності (UKIP) Генрі Болтон відмовився подати у відставку після скандалу з його особистим життям.

Про це повідомляє The Associated Press.

Виконавчий комітет UKIP у неділю проголосував за недовіру Болтону, але він відмовився залишити посаду. Кілька керівників партії залишили засідання комітету на знак протесту, включаючи заступника керівника партії Марго Паркер та представників партії з імміграції, торгівлі та освіти.

Паркер сказала, що особисте життя Болтона затьмарює його роботу. "Було б швидше і чистіше, якби він прийшов до висновку про відставку раніше, ніж пізніше", - сказала вона.

Болтон, який є лідером партії менше ніж чотири місяці, опинився перед загрозою відставки після того, як стало відомо про расистського змісту повідомлення його дівчини Джо Марні у листуванні з приятелем.

Марні написала, що наречена принца Вільяма Меган Маркл "зіпсує" королівську сім'ю, що у неї "крихітний мозок" і що темношкірі люди "потворні". Вона також заявила, що проти втручання інших культур у її власну. Болтон сказав, що він закінчив "романтичну сторону" відносин з Марні після публікацій у ЗМІ.

Якщо Болтон не подасть у відставку, члени партії вирішать його долю на зборах наступного місяця.

Болтон є четвертим лідером UKIP з моменту проведення у Британії референдуму про членство в ЄС у червні 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.