США ввели санкції проти компаній в РФ та Китаї за підтримку режиму Кім Чен Ина

Середа, 24 січня 2018, 18:31

Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) ввело санкції проти дев'яти підприємств, шістнадцяти осіб та шести судноплавних компаній КНДР в Китаї та Росії, що підтримують режим лідера КНДР Ким Чен Ина у розробці ядерних програм.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну США.

"Сьогоднішні санкції спрямовані проти посередників, які фінансово підтримують режим Кім (Чен Ина) або ж іншим чином підтримують програми Північної Кореї зі створення зброї масового ураження та інший незаконний бізнес", - йдеться у повідомленні OFAC.

"Згідно з резолюціями Ради Безпеки ООН, уряд США націлений на осіб у Китаї, Росії та інших країн, які працюють від імені північнокорейських фінансових мереж, та закликає до їх видворення з територій, де вони проживають.

Ми вводимо додаткові санкції проти нафтових, судноплавних та торгових компаній, які продовжують кидати рятувальний круг Північній Кореї для підтримки ядерних амбіцій цього режиму та дестабілізуючої діяльності", - заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Повідомляється, що OFAC також ввів санкції щодо Міністерства з нафтової промисловості КНДР, яке контролює постачання сирої нафти до країни.

Нагадаємо, нещодавно Рада ЄС додала 17 осіб до переліку громадян, які підпадають під персональні санкції проти КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: