Берлусконі бачить главу Європарламенту наступним прем’єром Італії

Четвер, 25 січня 2018, 10:43

Лідер італійських правоцентристів  Сільвіо Берлусконі у четвер підтримав президента Європарламенту Антоніо Таяні як сильного кандидата на пост прем'єр-міністра.

Про це повідомляє Reuters.

Таяні -  колишній комісар ЄС і член партії "Вперед, Італія" Сільвіо Берлусконі. "Вперед, Італія" має найбільшу підтримку серед правоцентристських партій напередодні парламентських виборів 4 березня.

Берлусконі, який 4 рази обіймав прем’єрську посаду, не може знову керувати урядом через звинувачення в шахрайстві. У інтерв’ю радіо RTL Берлусконі зазначив, що у нього є три кандидати на прем’єрство, але назвав тільки Таяні.

"Якби було можливим, аби Антоніо Таяні став прем’єром, це був би прекрасний вибір. Він завжди виявляв повну і абсолютну лояльність до наших принципів і ідей, а також до Сільвіо Берлусконі", - сказав Берлусконі.

Нинішні опитування громадської думки свідчать, що жодна політична партія чи коаліція не зможе отримати достатню кількість голосів, щоб сформувати уряд самостійно, що означає неминучість переговорів із формування більшості.

Правоцентристська коаліція, до якої входять також "Ліга Півночі" та "Брати Італії", вирішила, що кандидатуру прем’єра запропонує партія, яка здобуде найбільшу кількість голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: