Закон про "бандеризм" небезпечний не для України, а для Польщі - В'ятрович

П'ятниця, 26 січня 2018, 19:56

Підтриманий Сеймом Польщі законопроект про заборону пропаганди так званої "бандерівської ідеології" небезпечний не для України, а для самої Польщі.

Про це написав глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович на своїй сторінці у Facebook.

"Це серйозний крок до згортання свободи слова та введення партійної цензури. Під дію закону потраплять не лише українські автори, а й польські, ті хто писали про УПА, не вважаючи її діяльність злочинною. Під цензуру потраплять твори Тожецького, Куроня, Ґедройця", - написав В'ятрович.

Він зазначив, що без свободи слова неможлива демократія. "Досвід нашого східного сусіда це довів. Не хочеться повторення цього уроку у західного", - додав глава Українського інституту національної пам'яті.

Нагадаємо, 26 січня Сейм Польщі ухвалив запропонований рухом Kukiz'15 законопроект про заборону пропаганди так званої "бандерівської ідеології".

Прийнятий закон стосується визначення злочинів українських націоналістів та українських організацій, що співпрацювали з Третім рейхом, а також можливості запуску, відповідно до ст. 55 закону про Інститут національної пам’яті Польщі, кримінальних проваджень проти осіб, які заперечують ці злочини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.